Eén middag voor de pioniers onder de gemeentelijke CISO's. Meer leren over en concreet aan de slag met de ISO27001 en ISO27002. Tips krijgen van ervaren mensen die een duidelijk kijk hebben op implementatietrajecten, de rol van het lijnmanagement daarbij en de link met de BIO en ENSIA. Geen algemene theorie, maar 100% toegesneden op de gemeentelijke praktijk. De 'hoe-vraag' staat centraal deze (en komende) middagen. Meld je ook aan voor deze masterclass op 9 oktober!

CISO Pioniers?

De pioniers onder de gemeentelijke CISO's. De adviseurs die graag op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Mensen die uitzoeken en uitvinden 'hoe' je het doet in de praktijk. Herken jij je hierin? Dan ben jij een CISO Pionier en hopen we dat je komt naar onze masterclass over ISO27001/2.

Om je alvast een idee te geven wat wij verstaan onder onderwerpen voor CISO Pioniers kan je hiernaast onze laatste blogs doorbladeren.

We schrijven regelmatig over de Baseline Informatiebeveiliging Overheid, ENSIA, privacy en alle uitdagingen die op het bord liggen van de gemeentelijke CISO's. Begin 2020 organiseren we ook de eerste Privacy Pioniers.

Nog geen van onze blogs gelezen? Zeker doen. En heb je een tip voor een blog? Neem dan contact met ons op!

Programma

Het programma voor de CISO Pioniers masterclass ziet er als volgt uit.

12.00-12.45 Inloop en lunch
12.45-13.15 In Zwolle: van risico's naar maatregelen
13.15-14.00 Aanpak ISO27001 implementatie (Youri)
14.00-14.30 ISO27002 en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (Renco)
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.45 Casus 'De C in PDCA' (Erna)
15.45-16.15 Terugkoppeling casus & tips
16.15-17.00 Borrel

Blijf ons intussen als een echte pionier volgen op bijvoorbeeld twitter of linkedin. Voor een compleet overzicht van verschillende manieren om ons te volgen ga je naar volg.ibnpbv.nl

Tweets

Agenda

Sprekers

Het belooft een leerzame (mid)dag te worden onder leiding van mensen uit de gemeentelijke praktijk. CISO Pioniers, net als jij. Zij weten de inhoud dichtbij te brengen en richten zich voornamelijk op de hoe-vraag. Wat is nu precies een werkend ISMS? Hoe verhouden ISO27001, ISO27002, de BIO en ENSIA zicht tot elkaar? Op die vragen heb je hopelijk na de ISO27001/2 Masterclass (deels) antwoord!

Youri

Youri Lammerts van Bueren is voor velen geen onbekende. Hij heeft als CISO veel ervaring, zat in de landelijke stuurgroep ENSIA en in de expertgroep GGI-Veilig, geeft presentaties, is actief op LinkedIn en schrijft weblogs voor iBestuur.

Allin Peter

Allin Peter Britstra vervulde verschillende functies met als rode draad het benutten van informatie, voornamelijk binnen de overheid. Sinds de zomer van 2015 werkt hij als adviseur informatiebeveiliging bij de gemeente Zwolle.

Erna

Erna Havinga heeft brede kennis en ervaring binnen het vak. Ze geeft presentaties, workshops en lezingen met de focus op risicomanagement. Daarbij deelt zij nieuwe inzichten en technieken waarbij er altijd ruimte is voor interactie en discussie.

Renco

Renco Schoemaker werkte de afgelopen jaren bij diverse gemeenten in verschillende rollen. Hij houdt van ondernemen en pionieren en is goed op de hoogte van het laatste nieuws. Hij is ENSIA coördinator in Utrecht en Den Haag.


CISO Pioniers mailing list

Door je te abonneren op de CISO Pioniers mailing list ontvang je steeds een persoonlijke uitnodiging voor komende bijeenkomsten. Er is beperkt plaats dus op deze manier verzeker je jezelf van deelname.

Locatie

De ISO27001/2 Masterclass vindt plaats in het Stadskantoor van de gemeente Zwolle. Het Stadskantoor staat naast station Zwolle dus je kan het beste met het openbaar vervoer komen. Neem dan de zuidelijke uitgang van het station. Is dit geen optie? Dan kan je je auto (betaald) parkeren in één van de parkeergarages. Aansluitend praten en borrelen we na op dezelfde locatie.

Stadskantoor Gemeente Zwolle
Lübeckplein 2
8017 JZ Zwolle

Een grotere kaart bekijken kan op deze pagina.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden over de CISO pioniers? Meld je dan aan voor de ISO27001/2 Masterclass op woensdag 9 oktober 2019 in Zwolle. Deelname kost € 85,- ex BTW en is inclusief lunch en borrel.


CISO Pioniers is een initiatief van IB&P en Novalev. IB&P en Novalev adviseren en ondersteunen beide de lokale overheid op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

© IB&P B.V. - www.ibnpbv.nl

Bedankt!

We hebben je aanmelding ontvangen. Zodra je een bevestiging van ons per mail hebt ontvangen (inclusief factuur), is je aanmelding definitief en zien we je graag op 9 oktober in Zwolle!